Blog

Benvingut al nostre blog d'esport i salut!

Escriu una paraula clau per trobar articles relacionats:
Por Urban Wellness 10 ene, 2018
Gener és un dels mesos on més augmenta el número d'usuaris als gimnasos i de gent que reprèn l'exercici amb la intenció de cremar els quilos de més adquirits durant les festes. Per no oblidar-nos d'aquests propòsits d'any nou de tornar-nos més saludables.

Després de gairebé un mes de dolços típics del nadal, de menjars i sopars d'empresa o amb els amics i els ja clàssics esdeveniments familiars de nadal, Sant Esteve, cap d'any i reis, toca tornar a la normalitat i a molta gent li assalten els remordiments i els ronda la pregunta:

Com puc cremar el roscó que m'he menjat?  La clau per cremar aquest roscó és la intensitat.

El primer que hem d'assenyalar si volem cremar aquestes calories de més és que tot dependrà de la intensitat que apliquem en els nostres entrenaments. Ja podem tenir el millor i més eficient entrenament del món, que si ho realitzem sense intensitat ens farà el mateix efecte que un got d'aigua enmig del desert. Tampoc estic dient que s'hagi d'acabar l'entrenament amb mascareta d'oxigen, però sí que hem de treballar amb la intensitat suficient com perquè el nostre cos noti l'esforç.

Per això, per realitzar un entrenament intens, hem triat un circuit d'intervals compost de sis exercicis que treballarem adaptant el mètode Tabata original, el qual consisteix en períodes de 20 segons de treball alternats amb períodes de deu segons de descans.

Els exercicis triats són simplement una proposta de rutina. Si per motius de limitacions funcionals o lesions no podeu fer-los, es poden substituir per uns altres.

ESCALFAMENT PREVI
# 5-10 minuts de carrera suau a la cinta de córrer (també podeu realitzar-los en l'el·líptica, bicicleta o màquina de rem).
# 1-2 sèries de deu sentadillas.
# 1-2 sèries de deu repeticions realitzant obertures de pectorals amb bandes elàstiques.
# 1-2 sèries de deu repeticions d'elevacions frontals (podem realitzar-les amb unes manuelles lleugeres o bé amb bandes elàstiques).

RUTINA D'EXERCICIS
- Per a aquells que no tinguin massa condició física o estiguin començant a entrenar per primera vegada o des de fa molt, la proposta que fem és la de realitzar x2 o x3 repeticions del circuit d'exercicis amb pesos lliures.
- Per a usuaris intermedis podem augmentar les repeticions del circuit a x6 o x7
- Per a usuaris avançats x10 voltes al circuit podria ser un treball excel·lent. A més, en cada nivell podem augmentar la intensitat mitjançant l'ús de bandes elàstiques com a pas previ al pas al següent nivell.

Si els més novençans no poguéssiu realitzar el circuit realitzant els 20 segons de treball + de 10 segons de descans, podeu provar a ampliar els períodes de descans a 20 o 30 segons fins que adquiriu la forma física suficient com per poder fer els 20-10 que marca el mètode Tabata originalment.

# Sentadilles
Igual que per al pes mort, per les sentadilles us proposem treballar amb manuelles (o fins i tot amb peses russes) per estalviar-vos l'espera que quedi una barra lliure i haver d'estar canviant després els discos. A més, ja sigui amb manuelles o peses russes, ens donaran més varietat en quant a la forma d'executar les sentadilles: clàssiques, sentadilla summe, a una mà...

# Burpees
Els burpees  són un exercici que la gent estima o detesta a parts iguals. Si amb les sentadilles les nostres pulsacions ja han anat augmentant, durant els 20 segons que passarem realitzant aquest moviment el nostre cor es posarà a mil per hora. Els burpees  són, a més, un exercici complet que treballa el tren superior, el core i el tren inferior, per la qual cosa no hauria de faltar a cap rutina.

# Kettlebell Swing
Aquest exercici treballa fonamentalment el tren superior i té múltiples variants que podem anar introduint a mesura que guanyem en forma física, encara que la idea és treballar la seva variant russa, que consisteix en elevar la pesa a l'altura de les nostres espatlles. Per a usuaris avançats, poden provar a realitzar la variant americana, que consisteix en elevar la pesa fins a la vertical sobre el nostre cap, o realitzar el moviment a una mà.

# Moviment de l'escalador o " Mountain Climbers "
Aquest moviment focalitza el seu treball en el core i el tren superior. La idea és realitzar el moviment de cames el més ràpid possible, encara que aquells que estiguin començant el poden realitzar com si estiguessin caminant de forma normal fins que interioritzin la mecànica del moviment i a poc a poc anar augmentant la velocitat. L'esquena ha de mantenir-se a tot moment el més recta possible evitant que es doblegui, ja que això podria provocar alguna lesió o molèstia a la zona lumbar.

# Flexions
Dirigit fonamentalment a treballar la força i potència del nostre tren superior, les flexions ens donaran un petit respir enmig de la rutina, ja que no són un exercici tan explosiu com els burpees  o el kettlebell swing . Pels qui no poguessin realitzar les flexions de forma habitual, podeu provar a realitzar-les recolzats sobre els genolls, d'aquesta forma es redueix el pes que heu d'aixecar i podeu anar guanyant força a poc a poc.

# Pes mort
La variant que proposem de pes mort avui és la que es realitza amb manuelles, pel fet que sol resultar més senzill trobar en un gimnàs manuelles disponibles que una barra i els discos. A més, amb les manuelles podreu ajustar millor el pes.

ESTIRAMENTS
Després de realitzar el nostre entrenament per intervals, hem de refredar de forma progressiva el nostre cos, per evitar lesions. Per això, una bona forma de realitzar una "tornada a la calma" podria consistir en uns estiraments de forma suau, l'ús d'un foam roller  o una pilota Lacrosse per realitzar-nos un auto-massatge o realitzar 10 minuts d'exercici cardiovascular en una cinta, bicicleta o el·líptica a ritme molt suau (recordar que estem finalitzant la rutina).

Ara ja pots practicar aquesta rutina al teu centre fitness  i fer desaparèixer tots els remordiments que han aparegut durant les festes de nadal.

Font Vitònica
Por Urban Wellness 14 dic, 2017
El proper diumenge es celebra una nova edició de La Marató de TV3 , que aquest any està destinada a recaptar diners per a l'estudi i tractament de les Malalties Infeccioses .

La Marató de TV3 és un projecte solidari enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. Però La Marató de TV3 va més enllà de l'obtenció de fons. Fa una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica.

La Fundació va ser creada el 1996 per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb la missió de fomentar i promoure la recerca biomèdica d'excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa televisiu la Marató de TV3, mitjançant campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació.

Alguns dels centres on desenvolupem la nostra activitat han organitzat activitats per col·laborar recaptant fons per donar-los de forma íntegra a La Fundació La Marató TV3. Us convidem a participar i aportar el vostre "granet de sorra" en aquestes activitats solidaries.


CENTRE NATACIÓ MATARÓ

Preu 5€ (donatiu per La Marató)

Diumenge 17, 11:30-12:30h 

Entrenament dirigit a càrrec de B-Swim on podràs millorar aspectes tècnics que t'ajudaran a progressar dins de l'aigua, compartint metres i experiències amb els integrants de la secció d'Esport Adaptat.

Si no pots o no vols entrar a l'aigua et pots apuntar com a "nedador solidari" fen una aportació simbòlica de 3€.

Link a l'esdeveniment


CENTRE ATLÈTIC LAIETANIA

Preu 5€ (donatiu per La Marató)

Dissabte 16, 9:30-13:30 hores

Americana de pàdel i americana de tennis solidàries. Apunta't sigui quin sigui el teu nivell i tinguis o no parella, els equips es faran per sorteig. A més si participes entraràs a un sorteig de productes gràcies a les aportacions solidaries de diferents empreses (regals de cosmètica, experiències d'aventura, roba, sessions d'osteopatia, etc.)

Inscripcions a: inscripcions@laietania.cat

Link a l'esdeveniment 


PARTICIPA! La Marató diu molt de tuPor Urban Wellness 13 dic, 2017
Segurament et sorprendràs al trobar aquesta delícia a la llista dels súper-aliments, i això t'encantarà. 

El cacau es el fruit del Theobroma Cacao un arbre de fulla perenne que traduït al grec vol dir "aliment dels Deus"

El cacau, no la xocolata, es el gran aliat de la nostra salut

Els 300 components identificats del cacau son magnífics per la teva salut, fins al punt que es troba al cap dels aliments amb propietats antioxidants , ja que si ho comparem amb el té verd, el vi, les bayas de Goji i el Açai, conté mes propietats que tots ells junts.

El seu alt contingut en magnesi, mineral essencial per un correcte funcionament del teu organisme, serà essencial  per mantenir la teva salut en bon estat, el mateix que passa amb el ferro i el cromo, que també t'aporta el cacau.

Propietats

Propietats i nutrients no li falten al cacau, i es que els amants  d'aquesta meravella de la naturalesa estan de sort.
Entre elles en destaquen les següents:

# Es un producte amb importants propietats estimulants , amb la missió de reconfortar i reanimar el teu cos. 
# Millorarà el teu estat d'ànim, donat que augmenta el nivell d'endorfines que son "les hormones de la felicitat".
# Es un aliment molt energètic , qualitat que farà que sigui un bon aliat quan estiguis cansat física o mentalment.
# Alleujarà l'estrenyiment d'una forma natural , convertint-se en un aliment ideal per tonificar i estimular el teu sistema digestiu. 
# Les seves propietats arriben fins al colon, on es fermenta per microorganismes i bacteris beneficiosos que es troben a la flora bacteriana.
# Mantindrà a ratlla la teva salut cardiovascular prevenint nombroses malalties i accidents cardiovasculars .
# La seva riquesa en antioxidants evitarà la negativitat dels radicals lliures al teu cos.
# Previndrà la teva degeneració cel·lular , culpable de la aparició de nombroses malalties.
# Reduirà els teus nivells de colesterol i triglicèrids .
# Es convertirà en l'aliat de la teva pell gràcies a la seva acció anti-cel·lulítica, antioxidant i suavitzant .
# La seva capacitat reductora el fa l'aliment ideal per que cuidis la teva línia, capacitat que es relaciona amb l'extracte de cacau pur.

Perquè es tan conegut?

Com acabem d'explicar, el seu consum serà agraït per parts iguals pel teu cos i la teva ment. A les èpoques en les que estiguis mes baix d'ànims constituirà un meravellós remei per revitalitzar-te. Per altra banda, aquest aliment es súper famós perquè es l'element principal d'un producte consumit en massa a nivell mundial: La xocolata .

Actualment es comercialitza una enorme quantitat de productes que podràs degustar a partir del cacau. Les seves llavors netes, un cop torrades i triturades, donen lloc al cacau amarg. Alhora de llençar-lo al mercat, amb freqüència se li afegeix sucre o llet, obtenint d'aquesta manera la xocolata amb llet. Hem de tenir cura al consumir aquests productes ja que porten un baix percentatge de cacau pur i un alt percentatge de sucres i greixos que poden perjudicar la nostra salut mes que beneficiar-la.

Com consumir-lo en estat pur i que ens resulti deliciós?

El cacau presenta mes beneficis per la nostra salut contra mes pur sigui l'estat en el que el prenem. Sempre que es pugui, s'han d'evitar els preparats comercials que estan plens de conservants i altres substàncies que no afavoreixen res a la teva salut.

Existeixen multitud de receptes per elaborar a casa amb cacau pur. A continuació et presentem una recepta de Superalimentos24 amb la que cuidar-te et resultarà mes gratificant que mai. Si vols donar-te un capritx i compartir-ho amb la teva família i/o amics apunta't tots els detalls.

Bombons a base de cacau pur
Ingredients:
  • 30 o 40 grams de cacau en pols
  • 60 grams d'oli de coco verge
  • Panses de nabius o de raïm i avellanes torrades
  • Edulcorant a base de stevia sense sabor
Elaboració:
  • Posa en remull les panses durant unes hores
  • Barreja l'oli de coco amb el cacau i endolceix al teu gust amb l'edulcorant. Sabràs que la massa està llesta quan la textura sigui espesa i alhora líquida
  • Omple amb aquesta barreja una cubitera de gel i fica a cadascun les espais una pansa o una avellana
  • Introdueix la cubitera a la nevera per tal que es refredi
  • Deixa'ls a la nevera fins moments abans de consumir-los per evitar que l'oli de coco es fongui

Ara que ja coneixes una mica mes aquest súper-aliment t'aconsellem que busquis sempre cacaus purs i si es possible ecològics i que naveguis per internet i trobaràs multitud de receptes per elaborar productes amb cacau i beneficiar-te de totes les seves propietats.
Font Superalimentos24
Por Urban Wellness 11 dic, 2017
Et presentem el nostre centre de pàdel indoor al Vallès Occidental, situat a les instal·lacions del gimnàs Perfectfit Terrassa.

Si ets jugador indoor i vens a les nostres pistes estem segurs que ja no voldràs marxar mai més.

# Sostres alts perquè no interfereixin en el teu joc
# Bona acústica perquè no et tornis boig amb el soroll i puguis concentrar-te en el teu partit
# Climatització perquè no passis ni fred ni calor

És l'únic centre de pàdel climatitzat a Catalunya.
Al trobar-se dins de les instal·lacions del gimnàs Perfectfit la temperatura es la mateixa que a la zona fitness , per lo tant ni a l'hivern fa fred ni a l'estiu fa calor. 

Disposem de 3 pistes dobles i 1 pista individual per llogar a uns preus molt competents. També organitzem #americanes i #torneigs perquè puguis desenvolupar el teu esperit competitiu alhora que gaudeixes del pàdel.

El club compta amb l' ACADÈMIA URBAN PADEL que ofereix tant #classesparticulars com #escola infantil i d'adults. 

Necessites més raons per venir a jugar?

RESERVA LA TEVA PISTA AQUÍ
T'esperem!


Edifici Perfectfit | Av. del Vallès, 139 | 937 436 479
Por Urban Wellness 30 nov, 2017
Si havies decidit deixar a un costat l'exercici físic i hibernar sota la manta fins la primavera, t'hem de dir que l'hivern és el millor moment per fer esport. Segurament et plantejaràs si de debò és saludable sortir a còrrer o pedalejar amb temperatures sota zero (o gairebé). Doncs si, ho és. És més, fer-ho en aquestes condicions et reportarà fins i tot més beneficis que fer-ho amb calor. Et convidem a descobrir-los:

#Cremaràs més calories. Segons el doctor Mikel Aramberri, traumatòleg del primer equip del Reial Madrid i de la Clínica Alaide de traumatología esportiva: "Amb la pèrdua de temperatura corporal, el nostre organisme es veu obligat a augmentar la seva activitat metabòlica perquè les cèl·lules consumeixen més energia i la transformen en calor, la qual cosa suposa una major despesa de calories."
Per tant, si al fred li sumem l'exercici físic, incrementem la despesa energètica per dues vies: d'una banda, les contraccions dels nostres músculs durant l'exercici impliquen una important despesa calòrica i, per l'altre, per corregir els desequilibris de temperatura, aire i líquids corporals que l'excercici ocasiona, el nostre organisme ha de mantenir processos actius que també consumeixen energia.

#Reforçaràs el teu sistema immunològic.   Un treball publicat al Journal of Applied Physiologyen 1999 va concloure que l'exposició al fred sota els efectes de l'exercici augmenta el nombre de leucòcits i granulòcits, responsables del funcionament del sistema immunològic.
Ara bé, com a postil·la José Miguel del Castillo, entrenador personal i llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, cal ser previnguts: "Quan a una activitat molt exigent o perllongada en el temps li afegim una temperatura exterior excessivament baixa, l'efecte pot ser el contrari i afeblir el nostre sistema immune”. Tot té els seus límits. "Les persones majors, les que sofreixien problemes respiratoris, com a asma, o les immunodepressores, han d'evitar les hores més gèlides. Si el termòmetre marca menys de zero graus, han de procurar no sortir al carrer, sobretot a fer exercici, perquè quan aquest es realitza amb fred, no dóna temps al fet que l'aire que entra en els pulmons s'escalfi tant com quan s'està en repòs. Llavors es converteix en un irritant per al sistema respiratori d'aquestes persones", va aconsellar Alejandro Lucía, catedràtic de Fisiologia de l'Exercici de la Universitat Europea de Madrid.

#Milloraràs el teu rendiment físic. Sí, però alerta: abans de començar hauràs de realitzar un pre-escalfament per evitar possibles lesions i promoure l'eficiència metabòlica, tal i com aconsella el doctor Lawrence Armstrong en un article publicat per l'editorial especialitzada en esport i salut Human Kinetics . En cas contrari, el fred podria provocar-te molèsties musculars molt doloroses, a més d'impedir que rendeixis bé.
Un cop preses totes les precaucions, la pràctica d'esport amb fred millorarà la nostra forma física. La raó: “Per tolerar la falta de calor i l'exercici el nostre organisme ha de ‘adaptar-se’. Aquestes adaptacions et fan més fort i milloren la teva condició en molts aspectes: augmenta la capacitat cardíaca, s'incrementen els litres totals de sang i els litres d'aire per minut que som capaços de respirar a alta intensitat d'exercici, a més de que creixen les cèl·lules musculars", assegura Alfredo Santalla, especialista en fisiologia de l'exercici de la Universitat Pablo Olavide, a Sevilla. Així, en els següents entrenaments aquestes condicions adverses suposaran menys estrès per al nostre cos, perquè estarà molt més preparat per afrontar-les.

#Et mantindrà lluny de la depressió estacional. És la conclusió d'una recerca publicada al 2014 i realitzada a la prestigiosa Clínica Maig, a Estats Units. Segons els especialistes que la van dur a terme, l'exercici físic allibera substàncies químiques del cervell –neurotransmisors, endocannabinoides i endorfines– que ajuden a recobrar l'estat de benestar. “Si ens quedem a casa sense moure'ns i no aprofitem les poques hores de llum que hi ha, que també estimulen, és molt fàcil sentir-nos baixos d'ànim”, diu l'entrenador personal José Miguel del Castillo.

#Estaràs millor hidratat. Un dels majors perills de practicar esport a l'estiu és la deshidratació, un quadre amb moltes menys probabilitats de presentar-se durant l'hivern, ja que perdem menys aigua a través de la suor. Respecte a aquest avantatge, el professor Alfredo Santalla afegeix: “Amb l'exercici augmentem la quantitat de plasma de la sang, que està compost per aigua en un 90%, la qual cosa afavoreix la hidratació en aquests mesos en els quals bevem menys”.


No obstant això, tampoc es tracta de llençar-nos al carrer a practicar esport sense més amb un fred que pela, fins i tot estant totalment sans. Resulta imprescindible prendre certes precaucions. José Miguel del Castillo insisteix en la importància de protegir el cap i el coll , que és per on més calor perdem –fins al 50%– i cuidar les parts més allunyades del centre del cos , com els peus i les mans, amb major tendència a la congelació.

Per a l'entrenador, l'ideal és vestir-se en tres capes : La primera ha de ser hidròfuga, és a dir, que expulsi la suor perquè no ens quedem freds, però gens de cotó: absorbeix la suor i ens deixa humits. La segona ha de ser tèrmica. "Actualment hi ha teixits sintètics tèrmics molt transpirables, amb escàs pes i grossor, que protegeixen molt bé de les inclemències del temps. L'última peça ha de ser tallavents, impermeable i transpirable. I, per descomptat, just després de fer esport hem d'abrigar-nos bé, encara que tinguem calor, per evitar quedar-nos freds".

Ara que coneixes tots els beneficis que et pot aportar l'esport amb fred, i les precaucions a seguir per practicar-ho de forma segura, ja pots modificar el teu planning de l'hivern i canviar el sofà i la manta per una bona sessió de running! Comparteix les teves fotos practicant esport amb fred amb el hashtag #quenotaturielfred
Font: Blog BUENAVIDA, El País. Autora Silvia Cándano Ocaña. Editat per Raquel Chavero Rodríguez.
Por Urban Wellness 17 nov, 2017
Per dotzè any consecutiu la ACSM (American College of Sports Medicine)ha publicat les dades de la seva enquesta de Tendències Mundials a la indústria del Fitness .

Aquesta enquesta va obtenir 4.133 respostes per part dels professionals del sector. Les respostes van provenir de diversos països entre ells Mèxic, Xile, Colòmbia, Veneçuela, Portugal, Argentina, Equador, Brasil, Sèrbia, Japó, Unió dels Emirats Àrabs, Austràlia, Regne Unit, Canadà, Alemanya, Índia, Itàlia, Taiwan, Suïssa, Jamaica, Sudàfrica, Bermudes, Grècia, Irlanda, Finlàndia, Kenya, Nova Zelanda, Xina, Barbados, Romania, Singapur, Corea del Sud, Israel, Líban, Egipte, Malàisia, Filipines, Tailàndia, Espanya, Suècia i els Estats Units.

Les dades demogràfiques de l'enquesta inclouen un 56% de dones i 44% d'homes. Destaca que el 38% tenen més de 10 anys d'experiència en el sector del fitness i el 20% més de 20 anys. Gairebé el 25% dels enquestats guanyen més de 50.000 dòlars a l'any i un 5% més de 100.000. També es va demanar als enquestats que identifiquessin el seu tipus d'ocupació, i el 83% va indicar que estaven contractats a temps complet i el 17% a temps parcial.

En comparació a l'any 2017, s'han quedat fora del top 20: promoció de la salut en el lloc de treball, apps d'exercici per smartphones  i mesures de resultat.  Pel contrari es suma a la llista dins del top 10 exercicis en grup.

El #top10 de les tendències del perfil professional dels enquestats és el següent:

#1 HIIT
#2 Entrenament en Grup
#3 Wearable Technology "Tecnologia per portar posada"
#4 Entrenament amb Pes Corporal
#5 Entrenament de Força
#6 Educació, Certificació i Experiència dels Professionals del Fitness
#7 Ioga
#8 Entrenament Personal
#9 Programes d'Exercici per a Persones Grans
#10 Entrenament Funcional


Compartim la llista complerta amb les 20 tendències fitness per 2018:
Por Urban Wellness 15 nov, 2017
- QUÈ ÉS EL CICLO INDOOR? -

És un exercici aeròbic que es practica amb bicicletes estàtiques, a un lloc tancat i al ritme de la música.
Com es practica en grup, amb música i un instructor, és un exercici que no resulta avorrit, de fet és molt actiu de manera que, pot ser que a les primeres sessions ho passis una mica malament, però una vegada t'acostumis els 45' de sessió et passaran volant!

Les bicis de ciclo indoor tenen diferents nivells de resistència, per la qual cosa és un exercici adaptable a qualsevol edat i objectius. Els monitors professionals poden anar ajustant la velocitat i la resistència durant la sessió.

- BENEFICIS DEL CICLO INDOOR -

#Crema caloríes
En una sessió de 45' es cremen fins a 500 calories. La quantitat de calories dependrà de la intensitat de l'exercici. 
Combinar una dieta saludable amb les sessions de ciclo indoor et pot ajudar a perdre pes en poc temps sense perdre massa muscular.

#Beneficia al cor
El cor s'enforteix i moltes persones han aconseguit disminuir les seves pulsacions en repòs. El ciclo indoor augmenta la resistència cardiovascular, notaràs que tens més força i et canses menys i també és bo per poder alliberar l'estrès.

#Millora el to muscular
L'entrenament es centra a la musculatura de glutis i cuixes i t'ajuda a enfortir-los d'una manera més efectiva, fins i tot més ràpid que amb altres activitats. Quan pedaleges s'enforteixen, a més, els músculs dels panxells i, en la posició adequada, es treballen els músculs abdominals. 

#Enforteix els ossos 
La pràctica del ciclo indoor aporta beneficis al teixit ossi. Enforteix els ossos fent-los més resistents. Persones que sofreixen de problemes ossis com osteoporosis practiquen aquest esport o exercici, ja que amb això aconsegueixen millorar la seva salut.
A més, si hem tingut algun tipus de fractura en el genoll, per exemple, és bo practicar una mica de ciclo indoor com a part de la nostra recuperació, encara que per a aquests casos és millor sempre seguir el que ens indiqui un professional.

#Contra l'estrès
És ideal per desconnectar dels problemes. Durant la teva sessió de ciclo indoor et concentres en el pedaleig, en la música i en com respon el teu cos. A més, com es practica en grup pots conèixer a altres persones,  xerrar, riure i fer amics. L'instructor et motivarà perquè et centris en l'exercici, així t'oblidaràs de tot per una estona.
També és bo per a moments d'angoixa o ansietat generats precisament per l'estrès. Has de cremar-ho i el millor és fer-ho sobre la bicicleta de ciclo indoor.

#Divertit i fàcil
Si has provat altres esports que utilitzen la música com a element principal de la sessió i t'has sentit una mica perduda amb els passos i amb el ritme, no et preocupis el ciclo indoor és ideal per a tu!. I és que es tracta d'un dels pocs esports basats en música pel qual no necessites tenir un gran sentit del ritme ni massa coordinació. Amb una miqueta és suficient.
El ciclo indoor es basa en pedalejar al mateix ritme de la música. Per tant, només necessitarem agafar el ritme per encertar en cada pedalada, però sense necessitat d'aprendre'ns coreografies ni d'haver d'adaptar els nostres moviments als canvis de ritme.

#Millora la circulació
És recomanable per a persones amb problemes de circulació.. Hem de fer llavors una practica suau i notarem una millora similar a la qual sentim després de començar a acostumar al nostre cos a caminar tots els dies. Poc a poc ens adonarem que gràcies al ciclo indoor hem tornat a regular la nostra circulació, encara que és bo prosseguir i no deixar-ho.

#Reducció de lesions
Hi ha esports saludables però més propensos a causar lesions (caminar, córrer, fer bicicleta a l'aire lliure), en canvi el ciclo indoor es una activitat de baix impacte que aconsegueix exercitar el teu cos disminuint la probabilitat de lesions. 
Si practiquem ciclo indoor per recuperar-nos d'una lesió, ha de ser sota la supervisió d'un professional que ens expliqui què hem de fer exactament per recuperar-nos correctament.

Ara ja coneixes tots els beneficis que et poden aportar les sessions de ciclo indoor, només has de consultar l'horari del teu centre esportiu i presentar-te a la propera sessió!

Et recomanem els següents centres per practicar ciclo indoor, fes click al que tinguis mes a prop i consulta la seva pàgina web:
x Centre Esportiu Municipal Premià (Premià de Mar)
x Clark Padel & Wellness (Cabrera de Mar)
x Centre Natació Mataró (Mataró)
x Perfectfit (Girona, Mollet i Terrassa)

Por Urban Wellness 08 nov, 2017
Al món occidental la stevia es coneix per ser un edulcorant natural, però per a la medicina tradicional xinesa es tracta d'un complet aliment que s'inclou en aquells tractaments destinats a reduir nivells alts de colesterol, tractar al·lèrgies o mitigar les conseqüències del càncer, al incrementar les defenses.

Si t'agrada cuidar-te, fes de la stevia la millor de les teves aliades .  Acostuma't a endolcir amb stevia i oblida't del sucre. La stevia no t'aporta cap caloria, es tracta de l'únic edulcorant natural que és segur per consumir-lo de manera habitual, pel contrari, el sucre compta amb un nociu poder adictiu, engreixa i propicia certes malalties.

Si t'estàs preguntant com pot contribuir aquest súper-aliment al fet de que portis una vida sana et direm que; la seva acció hipoglucèmica afavoreix als diagnosticats de diabetis tipus dos (no insulino-depenents), és ideal per a les persones hipertenses, funciona com diürètic suau, contraresta la fatiga, ens fa més resistents als refredats i grips, és un poderós antioxidant, absorbeix els greixos i és bactericida. 

Si amb tot això no tens prou, coneix les propietats medicinals i els beneficis de consumir stevia.

Propietats medicinals

- La fulla seca de la stevia ajuda al fet que es regulin els nivells de sucre a la sang, redueix la pressió arterial, regula l'aparell digestiu, redueix el greix acumulat a persones amb sobrepès, ajuda a tractar l'ansietat i és diurética.
- El seu alt contingut en minerals del tipus del potassi o del magnesi, la fan especialment recomanable pels qui pateixen hipertensió, ja que redueix la pressió arterial.
- El seu poder antioxidant la converteix en una potent arma contra l'envelliment al mateix temps que és un antial·lèrgic que, a més, reforça el sistema immunitari.

Cada dia és major el nombre de persones aficionades a consumir stevia per pal·liar les dolències que sofreixen, donades les seves propietats medicinals. El que has de saber és que les fulles fresques o seques són les que contenen íntegrament els principis actius que donen lloc a les seves propietats terapèutiques. 

Beneficis

# Regula els nivells de sucre a la sang
# Fa que es toleri millor la glucosa
# El seu efecte cardiotónic afavoreix el correcte funcionament del cor
# El lleu efecte hipotensor millora de manera natural la hipertensió o tensió alta
# Ajuda a funcionar l'estómac i els intestins i a facilitar la digestió dels aliments
# És un excel·lent remei natural per combatre els fongs
# Mitiga l'ansietat
# Eleva el nostre nivell de defenses
# Propicia la cicatrització de les ferides
# Frena la proliferació de patògens en el nostre organisme
# Contribueix a la pèrdua de pes
# Prevé l'aparició de càries mastegant les seves fulles. 
# Lluita contra l'acidesa d'estómac

Com utilitzar-la

1. Adquirir-la ja com a edulcorant natural
2. Preparar el teu propi edulcorant líquid de stevia a partir de les seves fulles, que també es comercialitzen. Procura tenir-ho sempre a mà i utilitza'l com a substitut del sucre al cafè, al te, a les teves receptes de rebosteria, etc.
3. Prepara una infusió amb les seves fulles. Posa 3 o 4 fulles en una tassa i li afegeixes 150 ml d'aigua calenta, sense que arribi a bullir. Col·loca una tapa i deixa que reposi 10 minuts. Beu a poc a poc, segons es vagi refredant.
4. Talla a trossos les fulles de stevia i afegeix-les a l'ampolla que portes normalment a la feina, al lloc d'estudis, a fer esport, etc. Li donarà un toc dolç a l'aigua d'allò més agradable.

Més curiositats
x Te una alta resistència a la calor.  Per molt que s'exposi a altes temperatures, la seva estructura no es modifica pel que manté intacte el seu poder edulcorant. Resulta apte per a aliments tant calents com fornejats. Es conserva estable a temperatures habituals de les quals s'empren en el processament d'aliments: esterilització, pasteurització i cocció.
x La seva alta solubilitat en l'aigua i en les solucions hidroalcohòliques.
x La seva resistència al pH. Tot i a 100ºC és estable en un rang de pH ampli, 3 a 9.
x No aporta cap caloria, per la qual cosa no incideix en el nivell de sucre en sang


T'has convençut ja que la stevia et canviarà la vida? Doncs ha arribat el moment de posar-te a la feina!
Por Urban Wellness 30 oct, 2017
Els icebergs tenen una particularitat molt destacable i és que des de la superfície només aconseguim visualitzar una vuitena part del total de la seva dimensió.

Així succeeix amb molts aspectes de la nostra vida, per exemple, quan parlem d'aconseguir l'èxit.

Quan una persona aconsegueix l'èxit la resta normalment observa només aquest assoliment, la vuitena part que s'aconsegueix visualitzar. Darrera d'aquest èxit hi ha una sèrie de característiques i processos anteriors, la correcta combinació dels quals és la clau per poder aconseguir-ho.

- PERSISTÈNCIA - 
Segur que has escoltat mes d'una vegada la dita "qui persisteix, aconsegueix" i en definitiva és una de les accions més importants per aconseguir les nostres metes. Persistir i no rendir-se mai , seguir lluitant per l'objectiu plantejat és una part molt important d'aquest gran iceberg.  Bejamin Franklin va dir “l'energia i la persistència conquisten totes les coses” .

- ESFORÇ -
Una altra acció important que hem de tenir en compte és treballar dur, donar sempre el millor d'un mateix, esforçar-se al màxim a cada situació que ens encamini al nostre èxit, a aquesta punta de l'iceberg.

- BONS HÀBITS I AUTO-DISCIPLINA - 
“Les persones amb èxit desenvolupen diàriament hàbits positius que els ajuden a créixer i aprendre” John Maxwell. Aquesta és una de les millors frases per explicar la importància dels bons hàbits en l'assoliment dels nostres somnis, que han d'estar acompanyats per l'auto-disciplina.

- DEDICACIÓ -
La grandària del nostre èxit serà directament proporcional a la dedicació que li donem. Dedicar-li temps, esforç, pensaments i accions als nostres somnis, ens portarà directament a aconseguir el que ens proposem. El veneçolà, Daniel Duran, va dir durant una entrevista "El secret de l'èxit és fer alguna cosa pels teus somnis cada dia; si aconsegueixes donar-li aquest nivell de dedicació al teu somni estaràs encaminat a l'èxit" .

- ERRORS - 
Una altra de les bases de l'èxit són els errors que es cometen durant aquest recorregut.  Aquests errors han de ser utilitzats positivament, aprenent al màxim per millorar cada dia. Cal ser conscients que cap recorregut és fàcil i que ens trobarem amb frustracions o decepcions de diferents tipus, hem d'avaluar el succeït i veure que podem aprendre en cada cas.

- SACRIFICI - 
Finalment, i en moltes ocasions és el que menys li agrada a la gent, són els sacrificis que hem de fer per aconseguir l'èxit. Sortir-se d'aquesta zona de confort que ens limita, sacrificar-nos i donar aquest pas més enllà és la forma d'assegurar que aconseguirem l'èxit.

L'èxit, seguint amb "la il·lusió de l'iceberg" , és aquesta petita part que tots poden veure, però que està suportada per diferents característiques a les quals ens enfrontem durant el camí. Processos necessaris i de molta importància, per aconseguir que el nostre assoliment sigui un veritable èxit.

Perquè el teu èxit sigui mes gran, ha de tenir proporcionalment un base més gran , és a dir, has de viure tots els processos necessaris per tenir a sota aquestes “set vuitenes parts” per sostenir-ho i que pugui ser real i durador.

Ara la pregunta que has de fer-te és: De quina grandària vols que sigui el teu èxit? 
Por Urban Wellness 12 oct, 2017

Normalment la quinoa és considerada un cereal però, en realitat, és molt més que això. És un súper-aliment que concentra els vuit aminoàcids essencials per a l'organisme humà , la qual cosa la fa capaç d'aportar components que la resta de cereals no tenen.

Aquest súper-aliment destaca per la seva riquesa en proteïnes, vitamines, ferro, calci i fòsfor. En contrast, la seva pobresa en greixos, li atorga un equilibri que gairebé la converteix en mereixedora de constituir una dieta per si mateixa.

Si estàs pensant a canviar els teus hàbits alimentaris, la quinoa t'ofereix una “oportunitat d'or” per fer-ho. Cuidar-te mentre el teu paladar gaudeix és tot un somni que, amb aquest aliment, ja estàs trigant a complir.

10 BENEFICIS INCREÏBLES DE LA QUINOA

1. Aprimaràs menjant el que t'agrada
El sota índex glutàmic, l'elevada aportació proteica i l'alt contingut en fibra, la fan molt aconsellable per a totes aquelles persones que vulguin aprimar menjant sa i sense renunciar als sabors, i com proporciona un alt contingut en fibra ajuda a la millora del trànsit intestinal, prevenint així l'incòmode restrenyiment.

2. Mantindràs a ratlla els teus nivells de colesterol
El seu contingut en fibra i lípids insaturats, fan que aquesta llavor ajudi a mantenir controlats els nivells de colesterol en sang, prevenint d'aquesta manera problemes cardiovasculars.

3. Depuraràs el teu organisme
A la seva composició abunden considerables quantitats de flavonoides, com puguin ser la quercetina  i el kaempferol,  que són potents antioxidants que contribueixen a la depuració del teu organisme i a la millora la teva salut en general.

4. Aliment per excel·lència dels esportistes
Com a font d'energia no té preu, ja que conté minerals, proteïnes i hidrats complexos, fent-lo un aliment molt valuós per combinar amb esport. Experts en nutrició afirmen que té 8 grams de proteïnes per tassa, gairebé el doble que altres cereals. Si es vol aconseguir una òptima construcció muscular i una ràpida recuperació dels durs entrenaments, res com prendre quinoa.

5. És apta per celíacs
La composició, sense gluten, fa que la seva ingesta es recomani a persones celíaques i als qui necessitin dietes sense aquesta proteïna. Per si no fos prou, al trobar-se lliure de gluten de forma natural, és més saludable que qualsevol aliment sense gluten elaborat sintèticament.

6. Enfortirà el teu cabell
La seva combinació de nutrients fa que la quinoa acabi amb el cabell castigat, enfortint-lo i donant-li suavitat. Aplica-la com una mascareta natural que obtindràs barrejant les seves llavors bullides amb un polsim d'oli d'oliva, tot i que és convenient consultar amb un dermatòleg abans de començar qualsevol tractament al cabell.

7. Cuidarà el teu cos
Tingues clar que aquest súper-aliment no solament influirà a la teva salut sinó també a la teva bellesa, ja que conforme ho vagis introduint en la teva dieta, t'ajudarà a lluitar contra la flacidesa de la teva pell. Cel·lulitis i estries milloraran igualment d'aspecte perquè el seu elevat contingut en proteïnes i vitamines farà que la teva musculació es posi a to, prevenint així aquestes indesitjables imperfeccions.

8. Hidratarà la teva pell
Les pells seques i esquerdades estan d'enhorabona donat l'alt contingut en proteïnes de la quinoa, que la converteixen en una inigualable font d'hidratació. L'aplicarem en forma de mascareta, pel que bullirem els grans de quinoa durant quinze minuts en una petita quantitat de llet i després deixarem refredar. El següent pas serà estendre-la pel rostre i deixar-la actuar mitja hora. De nou et recordem que, prèviament a iniciar qualsevol tractament de la pell, has de consultar amb un dermatòleg.

9. Reduirà les teves migranyes
Si tendeixes a patir aquesta dolència el consum de quinoa t'ajudarà a combatre-la, doncs posseeix un alt nivell de magnesi, mineral que contribueix a relaxar les parets dels gots sanguinis, reduint la pressió arterial causant de la migranya.

10. Actuarà com anti-estres natural
Si t'acostumes a elaborar infusions a bases de grans de quinoa, el teu nivell d'estrès es regularà. Presa abans de ficar-te al llit, aquesta infusió et servirà de relaxant tota la nit.


Ara que ja coneixes tots els beneficis que et pot aportar la quinoa, només has de buscar noves receptes per introduir aquest súper-alimen t a la teva rutina alimentaria. 

Una dieta equilibrada i fer esport t'ajudaran a portar un estil de vida saludable. 

Cuida't, ningú ho farà per tu!Font Superalimentos24

Más entradas
Share by: